O nas
Katja Valič – ustanoviteljica znamke Joga Vita in certificirana učiteljica joge

Katja Valič

Sem ustanoviteljica znamke Joga Vita in certificirana učiteljica joge.

Vadbe joge, ki jih oblikujem imajo namen poglabljanja povezanosti. Predvsem nas samih s seboj. S svojim telesom, umom ter psihičnim stanjem. Potem pa tudi z ljudmi okoli nas. Z okolico.

Po nekaj letih, ko sem opravljala skoraj noč in dan delo brand managerja v napornem poslovnem svetu, sem po izgorelosti  popolnoma obrnila svoj način življenja. Iz pepela me je dvignila joga in ljubezen do hribov.

Na svojem jogijskem področju se razvijam že skoraj dve desetletji, od tega zadnje desetletje poučujem jogo, pišem članke na to temo in vodim jogijske oddihe in potovanja.

V letu 2013 sem ustanovila joga studio Joga Vita. Prostor, kjer se dotikamo joge. Prostor, kjer najdemo svoj mir. Varnost ter dobro počutje.

Poleti, leta 2018 sem doživela hudo poškodbo, ki me je močno zaznamovala. S padcem pri športnem plezanju (ki je moja velika ljubezen) sem si zlomila hrbtenico, 11.in 12. prsno vretence. Pri težkem in dolgotrajnem okrevanju so mi pomagali domači in seveda tudi joga.

Moje poučevanje joge prihaja iz srca. Svoje jogiste navdihujem, da izhajajo iz centra ljubezni in moči. Vsak posamezen gib in vsak dih je priložnost, da ustvarimo lepši prostor in živimo bolj polno. Z odkrivanjem svoje notranjosti se lahko dotaknemo najvišjega vira, sijemo močneje in navdihujemo tudi druge, da zasijejo.

Ustvarjam igrivo in močno vadbo z zmeraj drugačnimi jogijskimi položaji in izzivi. Vadba joge je razvoj in jogiste vzpodbujam, da se zavejo svoje svetlobe, medtem ko uživajo v lepoti svoje poti.

Ko nisem na podlogi za jogo se rada potepam. Sem žena in ponosna mamica dvema hčerkama.

Takrat, sredi noči, globoko v spanju, pa nisem nič od zgoraj naštetega. Takrat sem jaz. Skupek energije vseh prednikov. Delček vesolja in bitje srce. Takrat sem brez vloge.

Enkratno in neponovljivo bitje. Kot ti in ti in ti in ti …

Katja Valič

Vse naše poti imajo nekaj močno skupnega. Imajo svetlo in temno stran. To je ravnovesje. Življenje.

Moja jogijska pot se je pričela z Iyengar jogo. Po dolgih letih prakse tovrstne joge, sem si zaželela osvežitve, ter se posvetila raziskovanju Vinjasa joge. Vendar me je ljubezen do poglabljanja izvajanja položajev, popolne prisotnosti, nenehnega raziskovanja ter terapevtskega vidika, ponovno vrnila k izvoru. Predanost Iyengar jogi.

Izobraževanja na področju joge:

  • 2014 : učiteljski certifikat 300 ur (300 RJU) pri moji prvi učiteljici Iyengar joge Zdenki Bratec.
  • 2017: učiteljski certifikat Prenatal joge / Joge za nosečnice pri Nini Vukas; Spanda yoga.
  • 2023: učiteljski certifikat dodatnih 300 ur (600 RJU) Vinjasa joga pri Nini Vukas; Spanda yoga.
  • 2024: Mentorski program Iyengar joge z Urško Božič Križaj; Sati joga.

 

Nadalje se izobražujem na delavnicah s priznanimi učitelji iz sveta Iyengar joge: David Meloni, Uday Bhosale, Elizabeth Brass.

 

Špela Torič – učiteljica joge

Špela Torič

Sem Špela in joga mi je spremenila življenje. Postala je moje delo, poslanstvo in način povezovanja s skupnostjo.

Na bolj osebni ravni je joga praksa, s katero razvijam ljubezen in sočutje do sebe.

Je orodje, ki mi pomaga pri soočanju z življenjskimi izzivi in trenutek v dnevu, ko zares globoko zadiham.

Prvič mi je joga prekrižala pot v začetku mojih dvajsetih, ko sem obupano iskala rešitve za svoje napade panike. Kljub temu, da takrat še nisem verjela, da mi bo kakorkoli pomagala pri duševnem zdravju, mi je ta vadba bila zelo všeč. Bila je drugačna od vsega, kar sem do takrat poznala. Po prvi uri sem se odločila, da bom tudi jaz enkrat postala učiteljica joge. Nikoli prej se nisem počutila tako dobrodošlo in sprejeto v skupini zelo različnih ljudi.

Po več letih redne, vsakodnevne prakse doma in na skupinskih vadbah pri Zdenki Bratec in kasneje Katji Valič, sem se začela strokovno izobraževati na področju joge v letu 2019. V Ajurjoga centru v Ljubljani sem opravila enoletno izobraževanje iz ajurvede in joge pri Kaji Kastner Yadav. Pod  njenim mentorstvom sem leta 2021 uspešno opravila še 300-urno usposabljanje za učiteljico joge. Svoje znanje še vedno nenehno poglabljam pri različnih domačih in tujih učiteljih.

V Joga Vita sem bila dolgo v vlogi vadeče, od leta 2021 pa sem tudi učiteljica. Vodim vadbe za začetnike. Veliko pozornosti namenim pravilni in natančni izvedbi položajev. Radodarno uporabljam različne pripomočke in se vedno potrudim, da najdem različne variacije položajev, ki so dostopni vsem vadečim. Skozi vadbo spodbujam k samo-opazovanju in posebno pozornost namenim končnemu sproščanju, saj le tako vadba joge doseže globok učinek.

Božena Valič – učiteljica joge

Božena Valič

Učiteljica joge od 2014, ko je pridobila certifikat pri učiteljici Zdenki Bratec. Leta 2017 je končala šolo za bioterapevte na osnovi tradicionalne kitajske medicine, karmične diagnostike, integralne biorgonomije, psihologije in barvne terapije pri Marjanu Ogorevcu in Neli Rep.

Je Usui Reikistka III. stopnje, za kar se je izobraževala pri Tini Ogorevc. Opravila je intenzivni seminar hipnoze z osnovami hipnoterapije pri Božidarju Grilcu ter tečaj masaže s Tibetanskimi skledami pri Marjanu Zeleniku.

Team v službi, skupnost, družina nismo zato, ker delamo, živimo skupaj, ampak zato, ker se spoštujemo, skrbimo drug za drugega in si medsebojno zaupamo.