Joga vadba
Joga za začetnike je primerna za vsakogar ne glede na starost, spol in fizično pripravljenost.

Joga za začetnike

Nadaljevalna joga uporablja napredne tehnike in znanja, ki so po zahtevnosti primerni za izkušene jogiste.

Nadaljevalna joga

Online joga omogoča vsem tistim, ki jim primanjkuje časa, da vadijo jogo doma v domačem okolju.

Online joga

Kako začeti z jogo? Odgovarjamo na največkrat postavljena vprašanja začetnikov.

Kako začeti z jogo

Se želite prvič udeležiti joge v Joga Vita? Vse koristne informacije zbrane na enem mestu.

Prvič pri nas?

Koristi joge so pozitivni in vplivajo na telesno, umsko in psihično stanje posameznika.

Koristi joge

Joga nam koristi tako telesno, umsko kot psihično.

V vse bolj zaposlenem in hitrem svetu deluje joga kot protistrup za stres vsakdanjega življenja.  Mnoge študije podpirajo potencial joge za zmanjševanje telesne bolečine in preprečevanje bolezni. Izboljšana raven energije, moči in čustvenega počutja so le nekateri od učinkov joge.

 

Joga vadba povečuje moč, prožnost in gibljivost.

Jogijski položaji so različni in tako imajo tudi različne koristi.

Redna praksa stoječih položajev oblikuje in krepi telo ter ustvarja trdno osnovo. Sedeči in obrnjeni (inverzni) položaji pomagajo razviti boljšo gibljivost v vseh sklepih.

Joga nam daje energijo, vitalnost in osredotočenost.

Z redno vadbo joge se dvigne raven energije, izboljša prekrvavitev in umska osredotočenost. Natančnost izvajanja jogijskih položajev ima zemeljski učinek, pomaga uravnavati dihanje in umirja misli. Mnoge študije so pokazale, da lahko asane in pranayama pomagajo lajšati kronično bolečino, tesnobo in utrujenost.

Joga vadba nam daje pozitivno energijo, vitalnost in osredotočenost.

Joga vadba izboljša držo in ravnotežje.

Joga vadba pomaga popraviti težave z držo in izboljšati ravnotežje. Položaji na eni nogi dajejo priložnost, da najdemo svoje težišče in ustvarimo v telesu občutek stabilnosti.

Ko med izvajanjem položaja usklajujemo telo hkrati izboljšujemo tudi koordinacijo. Tako pričenjamo ustvarjati umirjenost, negovati živčni sistem ter graditi fizično in mentalno odpornost.

Joga izboljša duhovno, čustveno in mentalno počutje.

Joga ima pozitivne učinke na vse vidike življenja. Ko napredujemo po svoji jogijski poti in povečujemo svoje znanje, razumevanje in veščine, se bodo tudi koristi naše jogijske prakse poglobile.

Iva Drvarič
Iva Drvarič
16/10/2023
V oktobru sem se udeležila jesenskega Joga Vita oddiha v tradicionalni podalpski vasici Dovje pri Mojstrani. Skupaj smo preživele en res čudovit vikend, na krasni lokaciji, jogirale, hodile na pohode, pomagale pri pripravi tradicionalnih "dovških krapov" in uživale v odlični hrani, ki sta nam jo pripravljala najbolj srčna gostitelja. Rezultat: novo znanje, nova poznanstva, metalna spočitost, predihana pljuča in tista prijetna "fizična utrujenost", po kateri veš da si naredil nekaj dobrega zase. Hvala Katji in Špeli (in vsem ostalim udeleženkam) za res prijetno doživetje, ki ga priporočam in privoščim vsakemu❤️
Tiana Golob
Tiana Golob
29/08/2023
Vadbe joge sem prejšnji semester obiskovala v Gornji Radgoni in sem bila zelo zadovoljna. Po koncu vsake vadbe sem se že veselila naslednje. Špelina energija in potek njenih vadb mi zelo ustrezata. Z vadb sem vedno šla bolj umirjena in motivirana, zato že nestrpno pričakujem pričetek novega semestra.
Alpsko društvo Stratus
Alpsko društvo Stratus
15/08/2023
Preživeli smo čudovit teden na našem tradicionalnem "Poletnem TABORu Hvar 2023". Vsak dan nas je s prijetnimi VADBAMI JOGE razveseljevala Katja iz Joga Vita studia in nam polepšala dneve v prijetnem okolju. ISKRENA HVALA za ves trud in strokovno vadbo joge! Držimo pesti in palce gor, da se vidimo tudi 22.07.-04.08.2024 na Hvaru z Joga Vito! Prisrčen gorniški pozdrav, ekipa za Alpsko društvo Stratus
Ajda Cerar
Ajda Cerar
05/04/2023
Zelo prijeten in sproščujoč prostor, kjer se vedno dobro počutiš ko prideš na jogo. K temu pa seveda pripomorejo tudi super izvajalke vadb.