Kako začeti z jogo

Naj vam najprej zaželimo toplo dobrodošlico! Velikokrat naletimo na vprašanje kako začeti z jogo? To je z Joga Vito popolnoma enostavno. Torej, kako?

Kako začeti z jogo v Joga Vita? Vsakomur zaželimo toplo dobrodošlico in mu svetujemo obisk najbližje vadbene lokacije primerne za vašo raven pripravljenosti in znanja.

Izbira termina in lokacije

Predlagamo vam, da si najprej ogledate urnik vadb ter si izberete lokacijo in termin vadbe, ki vam najbolj ustreza.

Tiste vadbe, ki so označene s številko 2, so naprednejše. Vse ostale pa so primerne za vas kot začetnico oz. začetnika.

Kadar na svoj izbrani termin ne utegnete, ga lahko nadomeščate, na katerem koli drugem. Prosimo le za predhodno prijavo, tako si zagotovite prosto mesto.

Sedaj je čas, da se na izbrano vadbo joge prijavite ter izpolnite prijavnico. Po odposlani prijavi boste prejeli avtomatski odgovor, ki vas bo vodil, da si boste ustvarili svoj uporabniški račun, preko katerega se boste prijavljali na vadbe joge ali tudi po potrebi odjavili. Spremljali boste svoje vadnine in plačila.

V kolikor avtomatskega odgovora na prijavo ne prejmete, vas prosimo da preverite neželjeno pošto (spam).

Kaj potrebujem za jogo?

Tako, sedaj je čas, da preverite oblačila, ki jih boste imeli za na vadbo. Le ta naj bodo udobna, takšna ki ohranijo vašo zadnjico pokrito pri predklonu in večplastna. Pri izvajanju jogijskih položajev se telo ogreje in nam postane toplo, pri sproščanju pa se pričenja telo ohlajati, ter nas rado zazebe. Takrat se oblecimo. Joga vadimo bosi ali v nogavicah. Športne obutve ne potrebujemo.

Za na vadbo joge si lahko vzamemo tudi flaško z vodo in po želji brisačko.

V mariborskem studiju imamo na voljo vse potrebne pripomočke, za udeležbo na vadbi joge na ostalih lokacijah pa boste potrebovali svojo podlogo za vadbo joge in morda kakšno deko. Z njo se pokrijemo pri končnem sproščanju ali jo zloženo uporabljamo kot pripomoček pri izvajanju asan.

Kako je v primeru kakšnih poškodb?

Kadar imate kakšne zdravstvene težave, poškodbe, je zelo pomembno, da o tem obvestite svojo učiteljico joge. Le tako vam lahko zagotavljamo varno izvajanje položajev ter vam pomagamo k izboljšanju stanja.

Seveda smo vam v primeru kakršnih koli vprašanj, ki so povezana z vadbo joge, z veseljem na voljo.

Veselimo se vadbe z vami.

Joga v primeru poškodbe se velikokrat prilagaja posamezniku. Pomembno je, da o tem obvestite vašega učitelja / učiteljico, da vam lahko zagotovimo varno izvajanje položajev.
Iva Drvarič
Iva Drvarič
16/10/2023
V oktobru sem se udeležila jesenskega Joga Vita oddiha v tradicionalni podalpski vasici Dovje pri Mojstrani. Skupaj smo preživele en res čudovit vikend, na krasni lokaciji, jogirale, hodile na pohode, pomagale pri pripravi tradicionalnih "dovških krapov" in uživale v odlični hrani, ki sta nam jo pripravljala najbolj srčna gostitelja. Rezultat: novo znanje, nova poznanstva, metalna spočitost, predihana pljuča in tista prijetna "fizična utrujenost", po kateri veš da si naredil nekaj dobrega zase. Hvala Katji in Špeli (in vsem ostalim udeleženkam) za res prijetno doživetje, ki ga priporočam in privoščim vsakemu❤️
Tiana Golob
Tiana Golob
29/08/2023
Vadbe joge sem prejšnji semester obiskovala v Gornji Radgoni in sem bila zelo zadovoljna. Po koncu vsake vadbe sem se že veselila naslednje. Špelina energija in potek njenih vadb mi zelo ustrezata. Z vadb sem vedno šla bolj umirjena in motivirana, zato že nestrpno pričakujem pričetek novega semestra.
Alpsko društvo Stratus
Alpsko društvo Stratus
15/08/2023
Preživeli smo čudovit teden na našem tradicionalnem "Poletnem TABORu Hvar 2023". Vsak dan nas je s prijetnimi VADBAMI JOGE razveseljevala Katja iz Joga Vita studia in nam polepšala dneve v prijetnem okolju. ISKRENA HVALA za ves trud in strokovno vadbo joge! Držimo pesti in palce gor, da se vidimo tudi 22.07.-04.08.2024 na Hvaru z Joga Vito! Prisrčen gorniški pozdrav, ekipa za Alpsko društvo Stratus
Ajda Cerar
Ajda Cerar
05/04/2023
Zelo prijeten in sproščujoč prostor, kjer se vedno dobro počutiš ko prideš na jogo. K temu pa seveda pripomorejo tudi super izvajalke vadb.