Hišni red

Pred pristopom k skupinski vadbi je potrebno izpolniti prijavnico o obiskovanju vadbe. Le tako vas lahko kontaktiramo ob morebitnih spremembah urnika vadb. Prijavnico za obiskovanje vadbe prejmete na vadbi, ali jo izpolnite elektronsko. Dostopna je na tej povezavi. 

Katere kontaktne informacije zbiramo, lahko kadarkoli preverite pri vodji centra Joga Vita. Vaše podatke varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih obdelujemo le za namene obveščanja o delovanju centra Joga Vita. Dodatne podatke, kot so naslov vašega stalnega prebivališča in telefonska številka potrebujemo tudi za seznam oseb, v skladu s predpisi NIJZ.

Vaši podatki so dostopni le zaposlenim v Joga Vita in jih ne delimo tretjim osebam. V kolikor se z obdelavo vaših podatkov ne strinjate, bomo le te trajno izbrisali.

Obiskovanje vadbe lahko kadarkoli brez posledic prekinete, prekinitev nam sporočite preko e-pošte: info@jogavita.si

Obiskovanje vadbe: Obiskovanje vadbe je možno le po predhodni rezervaciji termina. V kolikor se vadeči izbranega termina vadbe ne more udeležili, lahko le tega menja. Termin se menja elektronsko, preko programa Studinaut. Pri prijavi na nadomesti termin se upošteva zasedenost le tega. V kolikor je skupina oz. termin poln, menjava ni možna. Samostojna menjava terminov, brez predhodnega dogovora oz. najave ni možna.

Vadba poteka na lastno odgovornost. Programi vadbe so varni in skrbno načrtovani, vadbo vodijo le osebe s strokovno usposobljenostjo za delo v športu in/ali certifikatom za učitelja joge. Kljub temu lahko trenutek nepazljivosti pripelje do kakšne poškodbe, ki je žal ne moremo predvideti (na poti v objekt in iz njega, pred, med ali po sami vadbi). Zato se s podpisom prijavnice strinjate, da vadba poteka na lastno odgovornost.

V primeru zdravstvenih težav se pred vadbo posvetujte s svojim zdravnikom. Le zdravnik bo glede na vaše zdravstveno stanje lahko presodil, ali je vadba za vas primerna ali ne. Seveda pa ob tem tudi poslušajte svoje telo in vadite le toliko, kolikor vam še ustreza.

Opozorite nas na posebnosti, ki jih moramo pri oblikovanju vadbe joge upoštevati.  Vse naše vadbe so oblikovane na način, da si lahko vadeči prilagajajo intenzivnost vadbe in tudi način izvedbe. V kolikor obstajajo kakršne koli posebnosti, ki jih moramo pri oblikovanju vadbe joge upoštevati, nas o tem prosim predhodno obvestite. Le tako bomo lahko v vadbo dodali variacije, ki bodo oblikovane za vas in ki vam bodo omogočile še varnejšo vadbo.

Kljub temu vaditelji ne prevzemamo nobene odgovornosti zaradi morebitne poškodbe, poslabšanja stanja ali druge negativne posledice, ki bi lahko nastale med vadbo ali kot posledica vadbe.

V kolikor se med vadbo slabo počutite, z rekreacijo nemudoma prekinite.  V kolikor med vadbo začutite omedlevico, pomankanje zraka, bolečine, oziroma kakršno koli slabo počutje, z vadbo nemudoma prekinite in o tem obvestite vaditelja.

Na vadbo pridite 5 minut pred začetkom termina. Tako se boste lahko v miru pripravili na vadbo, poravnali morebitne zapadle obveznosti, mi pa bomo z vadbo lahko pričeli brez zamud.

Vadba v primeru praznikov odpade – seveda pa vam takrat damo možnost, da vaš obisk vadbe izkoristite v nadomestnem ali prvem naslednjem vadbenem terminu.

Osebna lastnina.  Vaditelji ne odgovarjajo za izgubo ali krajo vaših osebnih predmetov.

POSEBNA NAVODILA ZA OBISKOVANJE VADBE V ČASU EDIPEMIJE COVID-19

V vadbeni prostor vstopajte posamično, ves čas vzdržujte vsaj 1,5 m razdalje.

Na vadbo pridite točno ob uri, v kolikor boste na vadbo prišli predčasno, prosimo če počakate na uro pred poslovnim prostorom, torej zunaj na prostem.

V tem času se tudi ne preoblačimo v studiju oz. prostora za vadbo joge.Prosimo, da na vadbo joge pridete že oblečeni v oblačila za vadbo. Svoje stvari odložite kar zraven vašega prostora za vadbo. Čevlje odložimo v za to namenjen prostor.

Pred vstopom v vadbeni prostor si je potrebno umiti oz. razkužiti roke – razkužilo je na voljo v prostoru za vadbo. Roke si je potrebno razkužiti tudi ob izhodu.

V vadbenem prostoru si vsak izbere svoj prostor, pri tem upoštevamo varnosto razdaljo, ki naj bo najmanj 1,5,m. Med vadbo nošnja maske ni potrebna.

Za vadbo mora imeti vsak svojo vadbeno podlogo, priporočamo pa tudi, da na blazino položimo svežo brisačo. Prav tako svojo brisačo uporabljamo, da z njo pkrijemo ostale (mehkejše) pripomočke za vadbo. Izposoja podlog je možna, vendar se po uporabi obvezno razkuži s čistilom, ki je na voljo v prostoru.

Med vadbo prosimo, da se ne dotikate obraza (oči, nosu in ust).

Po končani vadbi, prosimo, da vadbeni prostor čim prej zapustite.

Udeležba na vadbi je lastna odgovornost vsakega posameznika.

Prosimo, da se vadbe ne udeležite, v kolikor:

  • ste v zadnjih 14 dneh imeli kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov znake akutne okužbe dihal: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka),…

  • V kolikor ste v zadnjih 14 dneh bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 ali v kolikor vam je bila zaradi tesnega stika z bolnikom s COVID-19 (doma ali drugje) odrejena karantena.

Udeležence vadb prosimo, da si dodatno preberejo še navodila NIJZ za vadbo:

Fitnes vadba:  https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_preprecevanje_okuzb_z_novim_koronavirusom_sars-cov-2_v_fitnes_centrih.pdf 

in športna vadba v notranjih prostorih:  https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/sport_vadba.pdf

UPORABA PROSTORA IN PRIPOMOČKOV ZA VADBO

Vstop v vadbeni center je dovoljen samo v čistih oblačilih.

Odpiraje / zapiranje oken in prižiganje /ugašanje klime in radiatorjev je dovoljeno le s strani vaditeljev Joga Vita. Za zračenje, hlajenje in ogrevanje prostora bomo poskrbeli vaditelji Joga Vita. Vadeči in ostali uporabniki nas o tem predhodno obvestite in navedeno bomo opravili namesto vas.

Prepovedano se je dotikati in naslanjati na ogledala in radiatorje.

Vadba na vadbenih pripomočkih je dovoljena le ob nadzoru vaditelja Joga Vita.

Uporaba vadbenih pripomočkov. Priporočljiva je uporaba lastne vadbene blazine. Pri izposoji vadbene podloge, je to potrebno predhodno razkužiti, obvezna uporaba brisače.

Uporaba vadbenega prostora s strani tretjih oseb. Vadbeni prostor je možno predati v uporabo tudi tretjim osebam, ki niso del Joga Vita. V času uporabe prostora za vse uporabnike veljajo navodila za uporabo prostora in vadbene opreme. V času uporabe vadbenega prostora za red, disciplino in čuvanje opreme in prostora odgovarja mentor /uporabnik. Za morebitne telesne poškodbe članov, vaditeljev ter drugih udeležencev, podjetje Joga Vita, Katja Valič s.p. v času uporabe prostora ne odgovarja. Prav tako podjetje Joga Vita, Katja Valič s.p. ne odgovarja za strokovno usposobljenost vaditeljev in inštruktorjev, za plačevanje morebitnih nadomestil za predavanje glasbe v času uporabe vadbenega prostora s strani zunanjega uporabnika oziroma za način izvajanja dejavnosti. V času uporabe vadbenega prostora s strani zunanjega uporabnika, v prostor prvi vstopi in zadnji zapusti mentor / uporabnik, prav tako le ta poskrbi, da so vsi vadeči in ostali uporabniki seznanjeni s hišnim redom prostora oz. studija Joga Vita.

Pridružujemo si pravico do spremembe pravilnika.

Posodobitev pravilnika: 28.09.2020

Joga Vita

Iva Drvarič
Iva Drvarič
16/10/2023
V oktobru sem se udeležila jesenskega Joga Vita oddiha v tradicionalni podalpski vasici Dovje pri Mojstrani. Skupaj smo preživele en res čudovit vikend, na krasni lokaciji, jogirale, hodile na pohode, pomagale pri pripravi tradicionalnih "dovških krapov" in uživale v odlični hrani, ki sta nam jo pripravljala najbolj srčna gostitelja. Rezultat: novo znanje, nova poznanstva, metalna spočitost, predihana pljuča in tista prijetna "fizična utrujenost", po kateri veš da si naredil nekaj dobrega zase. Hvala Katji in Špeli (in vsem ostalim udeleženkam) za res prijetno doživetje, ki ga priporočam in privoščim vsakemu❤️
Tiana Golob
Tiana Golob
29/08/2023
Vadbe joge sem prejšnji semester obiskovala v Gornji Radgoni in sem bila zelo zadovoljna. Po koncu vsake vadbe sem se že veselila naslednje. Špelina energija in potek njenih vadb mi zelo ustrezata. Z vadb sem vedno šla bolj umirjena in motivirana, zato že nestrpno pričakujem pričetek novega semestra.
Alpsko društvo Stratus
Alpsko društvo Stratus
15/08/2023
Preživeli smo čudovit teden na našem tradicionalnem "Poletnem TABORu Hvar 2023". Vsak dan nas je s prijetnimi VADBAMI JOGE razveseljevala Katja iz Joga Vita studia in nam polepšala dneve v prijetnem okolju. ISKRENA HVALA za ves trud in strokovno vadbo joge! Držimo pesti in palce gor, da se vidimo tudi 22.07.-04.08.2024 na Hvaru z Joga Vito! Prisrčen gorniški pozdrav, ekipa za Alpsko društvo Stratus
Ajda Cerar
Ajda Cerar
05/04/2023
Zelo prijeten in sproščujoč prostor, kjer se vedno dobro počutiš ko prideš na jogo. K temu pa seveda pripomorejo tudi super izvajalke vadb.