Joga Maribor

Vetrinjska ulica 16, 2000 Maribor

Joga Maribor – Vetrinjska ulica 16 (center mesta, vhod iz dvoriščne strani)

Srčika naše čudovite joga skupnosti je studio v Mariboru. Radi se pošalimo, pa tudi malo pohvalimo, da imamo dvorano za vadbo v pravem jogijskem dvorcu. V Salzburškem dvorcu, na Vetrinjski ulici, v centru Maribora, kjer je peš cona.

Vendar ne zamenjati naše lokacija za bolj poznani Naskov dvorec. Mi smo malo nižje proti Elektru Maribor, stavba ima svetlo modro barvo fasade in prekrasne baročne, bele ornamente. Stavba velja za najlepši baročni dvorec v Mariboru.

Naš joga studio v Mariboru je opremljen z vsemi potrebnimi pripomočki za izvajanje Iyengar joge. Obiskovalcem so na voljo za uporabo tudi podloge za vadbo joge. Vse kar potrebujete za vadbo joge, je vaša pripravljenost. Z veseljem vas bomo sprejeli ter vam predstavili našo joga dvorano v Mariboru, tako da se boste v njej zmeraj počutili toplo dobrodošle ter domače.

Naša dvorana je v pritličju stavbe, z velikimi okni, ki so obrnjena na ulično stran. Včasih, kadar dobro prisluhnemo, slišimo zvoke mimoidočih, kar daje prostoru nežni ulični pridih, ter nas opomni, kakšen privilegij je najti oazo tišine in miru v samem središču mesta.

Kadar se želimo vrvežu in hitenju umakniti, je naša joga dvorana v centru Maribora pravi naslov.

Vhod v stavbo je iz zadnje, dvoriščne strani. Tako vstopate v zgradbo iz mirnejšega dela ulice, ki pa hkrati zagotavlja večjo zasebnost. Takoj za glavnimi vhodnimi vrati se obrnete proti desni, kjer se tudi že vidi tabla Joga Vita. Nadaljujete naravnost do konca, kjer najdete garderobo. Tukaj pustite čevlje in vrhnja oblačila. V joga dvorano vstopamo v nogavicah ali bosi. Nikoli v čevljih.

V kolikor se želite preobleči, lahko uporabite garderobo, za večjo zasebnost pa lahko uporabite dovolj prostorne toaletne prostore. Imamo kar nekaj obiskovalcev, ki obiskujejo termine vadb joge, takoj po službi in se preoblečejo v udobnejša oblačila pri nas.

Ko se vadba joge prične, zaklenemo vrata pred garderobo. Obiskovalce naslednje vadbe naprošamo, da v primeru zgodnejšega prihoda na vadbo oziroma v primeru, da se predhodna vadba joge nekoliko zavleče, da počakajo pred vrati v garderobo.

Kadar pridete na vadbo joge s kolesom, ga lahko pustite za stavbo pod streho. Lastnih parkirnih mest žal nimamo, ker smo v centru mesta. Se pa najdejo v bližini. Prosimo, da ste previdni in ne parkirate v bližnji ulici Ob jarku, kajti velika nevarnost je, da vam pajek odpelje avto. V bližini je prav tako parkirna hiša City.

Joga Vita smo z vadbami joge v Mariboru prisotni že več kot 10 let. V teh letih smo menjali  različne lokacije. Končno imamo prostor, ki nam je super všeč in se v njem počutimo odlično. Lesen parket po tleh ter umetniške štukature na visokem stropu nam dajejo krasen prostor za raziskovanje lastnega telesa in njegovih zmogljivosti, za raziskovanje uma in duha. Prostor, v katerem se počutimo povzdignjeni.

Naša dvorana za jogo v Mariboru sprejme največ 14 udeležencev, vendar je v povprečju na vadbi 8 – 10 obiskovalcev. Odvisno od obdobja v letu in termina vadbe. Ne glede na število udeležencev, smo zmeraj enako pozorni na pravilno in varno izvajanje vsakega jogijskega položaja. Udeležence popravljamo, ter jih usmerjamo v ustrezne variacije jogijskih asan.

Joga Vita Maribor - z vami smo prisotni že več kot 10 let.
Joga Vita Maribor – možnost skupine med 8-10 obiskovalcev.

Vemo, da je včasih na kakšnih terminih vadb večja gneča. Prosimo vas za strpnost. Na veliko kvalitetnih jogijskih delavnicah po Sloveniji in svetu, imamo jogisti,  podloge le za prst narazen. Razveseljuje nas, da na vadbah joge drug drugega podpiramo tudi tako, da si dajemo prostor ali ga naredimo za soudeleženca, ki morda zamuja.

Kadar se zgodi, da na vadbo joge zamudite, si ne delajte stresa. Res je, tako kot vi, si tudi mi želimo, da se na vadbe ne zamuja. Vendar, tudi zamujanje je povsem življenjsko. V tem primeru boste naleteli na zaklenjena vrata. Nič hudega. Kar pogumno in glasno potrkajte! Pridemo vam z veseljem odpreti in poiščemo prostor za vašo joga podlogo.

Vsaka vadba joge se zaključi s končnim sproščanjem. Takrat se namestite v položaj, v katerem se počutite udobno. V kolikor morda potrebujete dodatne pripomočke, da vas podpirajo v sproščanju, si jih kar vzemite. Na policah s pripomočki boste našli tudi blazinice za oči. Te so odličen pripomoček za sproščanje oči, glave in uma.

Poskusite! Blazinico namestito preko predela oči in se prepustite vodenemu sproščanju, ki vas bo resetiralo in popolnoma sprostilo.

Po zaključeni vadbe joge vas prosimo, da pripomočke pospravite nazaj na svoje mesto. Včasih se boste med vadbo tako povezali s seboj, ter vzpostavili notranji mir ter stabilnost, da vam ne bo do pogovora z ostalimi jogisti. To nam je vsem poznano. Zato, dovolite si svoj prostor in prav nič ne bo narobe, če joga dvorano zapustite tiho, v svojem miru ter nadaljujete svojo pot.

Spet drugič, vas bo vadba navdihnila za raziskovanje lastnega telesa, dihanja, uma. Veseli bomo vaših vprašanj ter deljenja misli. Verjemite, da so tovrstna razmišljanja čudovita inspiracija za vse.

Redna vadba joge postaja del življenja čedalje večjega števila ljudi. Veseli smo, da je joga našla svoj prostor tudi v našem mestu, Maribor. Z vadbo pridobimo številne koristi:

  • Izboljšanje fizične gibljivosti in moči: izvajanje jogijskih položajev pripomore k povečanju gibljivosti in moči mišic. To je lahko še posebej koristno za prebivalce Maribora, ki se želite bolje pripraviti za aktivnosti na prostem ali pa imate sedeče delo in potrebujete sprostitev in krepitev mišic.
  • Zmanjšanje stresa: Joga ponuja učinkovite tehnike dihanja in sprostitve, ki pomagajo zmanjšati stres in tesnobo. V hitrem tempu sodobnega življenja, ki ga imamo tudi v Mariboru vam lahko te tehnike pomagajo najti notranji mir in uravnoteženost.
  • Izboljšanje koncentracije in jasnosti uma: Vadba joge vključuje tudi tehnike meditacije, ki lahko pomagajo izboljšati koncentracijo in jasnost uma. To je koristno za vse, ki se soočate s stresnimi delovnimi ali osebnimi situacijami ter potrebujete boljšo osredotočenost ter umirjen um.
  • Spodbujanje zdravega spanca: Redna vadba joge lahko pomaga tudi pri izboljšanju kakovosti spanca. Raztezanje in sprostitev telesa pred spanjem pomagata umiriti misli in telo.
  • Krepitev imunskega sistema: Joga pripomore tudi pri krepitvi imunskega sistema. S sprostitvijo telesa in uma ter spodbujanjem zdravih življenjskih navad lahko okrepite svoj imunski sistem in se tako bolje zaščitite pred boleznimi.
  • Povečanje samozavesti in samospoštovanja: Ko napredujete v svoji vadbi joge, lahko opazite tudi povečanje samozavesti in samospoštovanja. Vsak dosežek in premagovanje ovir okrepi vašo samozavest tudi v vsakdanjem življenju.
Joga Vita Maribor – izboljšajte svoje življenje.

Joga Vita center je del mesta Maribor. Na to smo izjemno ponosni. Trudimo se po svojih najboljših močeh, da so naše vadbe kakovostne, učinkovite in varne. Učitelji joge se vseskozi redno izobražujemo ter vsem našim udeležencev nudimo strokovno podporo.

Z veseljem in hvaležnostjo smo tukaj za vas.

Toplo dobrodošli, da se pridružite našim vadbam joge. Za vsa vaša vprašanja smo zmeraj na voljo. Pišite nam in potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem času.

Želimo si, da postane joga Maribor prostor zdravega telesa in uma, spoštljivega odnosa do življenja, drugih ljudi in ostalih živih bitij, prostor strpnosti ter sprejemanja drugačnosti.

Namaste.

„Asane ohranjajo vaše telo pa tudi vaš um zdrava in dejavna.“ B.K.S. Iyengar